TripAdviser определи десетте най-добри ресторанта за 2019 г.

Подреждането се базира на читателски оценки в сайта за пътувания

TripAdviser определи десетте най-добри ресторанта за 2019 г.

Снимка: Pixabay

Сайтът за пътувания TripAdvisor обяви наградите си "Travellers' Choice" 2019 в категорията за най-добър ресторант. Тази година надпреварата спечели TRB Hutong, ресторант, който се намира в столицата на Китай, Пекин.

Ресторантът беше обявен за най-добрият за 2019 г. на база оценките и отзивите на милиони потребители на TripAdvisor, които са изпробвали петстепенното меню в TRB Hutong.

Собственикът на спечелилият ресторант, Игнаси Леклеър, заяви пред CNN Travel, че е много развълнуван от новината и невероятно горд с екипа си. Ресторантът отвори през 2012 г., а миналата година в списъка на TripAdvisor беше под номер 7.

Ето и 10-те най-добри ресторанта в света:

1. TRB Hutong, Пекин, Китай

2. Epicure, Париж, Франция

3. Ristorante Villa Crespi, Орта Сан Джулио, Италия

4. Restaurante Benazuza, Канкун, Мексико

5. The Jane, Антверпен, Белгия

6. Le Brouillarta, Saint-Jean-de-Luz, Франция

7. David's Kitchen, Чианг Май, Тайланд

8. El Celler de Can Roca, Жирона, Испания

9. Aramburu, Буенос Айрес, Аржентина

10. Adam's, Birmingham, Обединеното кралство

Вторият ресторант в класацията, Epicure, притежава три звезди Michelin и се намира в парижкия хотел Le Bristol, който през 2014 г. спечели надпреварата за най-добър хотелски ресторант от The Daily Meal. Ristorante Villa Crespi, който заема трета позиция в класацията, е с две звезди на Michelin и е разположен в петзвезден хотел на езерото Орта, на 80 минути северозападно от Милано.

Restaurante Benazuza в Канкун и The Jane в Антверпен, Белгия, запълват челната петица в надпреварата. Класацията на TripAdvisor значително се различава от списъка с 50-те най-добри ресторанти в света, обявени през юни. Според наградите - наречени Оскарите на света на ресторантите - Миразур в южната част на Франция е най-добрият ресторант в света.
Коментари: 0