Трите най-скъпи хотелски апартамента в Берлин

Нощувка там струва десетки хиляди долара

Трите най-скъпи хотелски апартамента в Берлин

Столицата на Германия е един от най-привлекателните градове за туризъм. Стотици са възможностите за настаняване - за всеки вкус и всеки джоб.

Вижте три от най-скъпите хотелски апартаменти, където може да отседнете в Берлин.

1. Hotel Adlon Kempinski

Този исторически хотел с изглед към Бранденбургската врата е оцелял по време на Втората световна война, само за да бъде изгорен до основи от руснаците по време на Студената война. Първоначално открит през 1907 г. от Лоренц Адлон, хотелът е възстановен и остава най-класическия хотел в Берлин до ден днешен.

Неговият кралски апартамент от 185 кв. метра се състои от всекидневна с изглед към Бранденбургската врата, трапезария, кабинет, основна спалня и баня. В апартамента има и снимка с автограф на британската кралица Елизабет, която е един от ВИП посетителите тук.

Цената за нощувка е от над 30 800 долара.

2. Hotel de Rome, a Rocco Forte Hotel

Разположен в бившето седалище на Dresdner Bank на Bebelplatz, този петзвезден хотел пази много спомени от миналото си. Покрай елегантното фоайе се помещава зала за събития - в бившата касова зала на банката, а на долния етаж можете да плувате или да ви направят масаж в някогашния трезор на банката.

Най-скъпият апартамент е Бебел, проектиран от Олга Полици. Той е с тапети по поръчка, елегантни модерни цветни мебели, и с голяма тераса. Известни личности като Том Ханкс предпочитат хотела заради централната локация, но и уединението, първокласните кухня и услуги.

Цената за нощувка е над 6300 долара.

3. Hotel Zoo

Част от групата Design Hotels, този хотел в близост до Tiergarten и Берлинската зоологическа градина се отличава с бляскав, еклектичен стил. Килим от Даян фон Фюрстенберг приветства гостите от улицата, а лобито с високия си таван и скулптурния полилей има изтънчена и дори игрива атмосфера.

Пентхаусът на хотела с площ от 105 кв. м разполага с просторна всекидневна, отделена от банята с двойна камина. Спалнята разполага с легло с кралски размери, дрешник и стая за пушене, в допълнение към основната баня с дъждовен душ за двама.

Цената за нощувка е от 1775 долара.

Коментари: 0