Централна енергоремонтна база с проект за €1 млн. в Гърция

Българската компания изпревари при поръчката гръцката ABB GREECE, италианската Ansaldo, полската Turbo Care и румънската Electroputerеа

Пробив

Централна енергоремонтна база с проект за €1 млн. в Гърция
260 ~ 2 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Енергиен проект за близо 2 млн. лв. спечели на търг българската Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ) в Гърция, информираха от компанията.

Фирмата се похвали, че е преборила силната международна конкуренция в лицето на местната компания ABB GREECE и световни имена в бранша като Ansaldo (Италия), Turbo Care (Полша), Electroputerеа - Румъния.

Поръчката е възложена от националната електрическа компания на Гърция Public Power Corporation, която има 99.7% пазарен дял и снабдява с електричество приблизително 7.4 млн. местни потребители.

Проектът е за ремонт на генератор в една от най-големите водноелектрически централи в южната ни съседка - ВЕЦ „Кастраки“. ЦЕРБ ще възстанови напълно генератор 3 на ВЕЦ-а, който в момента е изключен. След ремонта мощността на съоръжението ще се увеличи с 10% и ще се осигури непрекъснат режим на работа за производство на необходимата електроенергия.

Ремонтните работи включват производство на нова намотка и монтаж. Това ще бъде извършено за период от 7 месеца от 14 специалисти на ЦЕРБ. „Спечелихме търга, благодарение на доброто техническо решение, което предложихме, по-ниската цена, както и досегашния ни опит с гръцката националната електрическа компания", коментираха от компанията.

ЦЕРБ работи с PPC от 2007 г. Ремонтирала е генератор за ВЕЦ „Кремаста“ (част от най-големия хидровъзел в Гърция), както и генератори за ТЕЦ-ове на островите Родос, Лесвов и Крит.

ЦЕРБ е едно от водещите български и балкански предприятия за диагностика, ремонт и поддръжка на електрически машини и съоръжения. Над 70% от дейността на компанията е в чужбина. У нас работи по проекти на Националната електрическа компания (НЕК), Електроенергийния системен оператор (ЕСО), „Енерго-Про Мрежи", ЧЕЗ, Мини „Марица Изток“, „Лукойл Нефтохим“ и др. едри фирми в бранша.


Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg