Туристическото министерство и бизнеса разработват 7 СПА дестинации в страната

Те ще помогнат за популяризирането на възможностите за оздравителен туризъм в страната, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова

Туристическото министерство и бизнеса разработват 7 СПА дестинации в страната
1688 ~ 1 мин. четене
Министерството на туризма, заедно с представители на бизнеса разработва 7 СПА дестинации в страната, които ще помогнат за популяризирането на възможностите за оздравителен туризъм у нас. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с изпълнителния директор на Уралската Асоциация по туризъм Михаил Малцев. Тя допълни, че дестинациите обхващат цялата страна и ще дават информация за общите характеристики и качествата на водата в даден район, за климата за и туристическите атракции.

Министърът на туризма заяви, че през този зимен сезон се отчита увеличение от 1.3% на руски туристи, посетили страната, в сравнение със същия период за миналата година.Тя допълни, че Русия традиционно е един от основните туристически партньори на страната. 

На срещата Малцев и Ангелкова са дискутирали вариантите за разширяване на възможностите руският потребител да ползва у нас здравни пакети, или корпоративен отдих на руски институции и компании. Част от акцентите на разговорите са били начините за популяризиране на руския пазар на типично българските лечебни и оздравителни практики и на уникалните методи и процедури, които не се срещат в други страни.

Малцев приветства усилията на туристическото министерство за създаването на специализиран туристически продукт, в помощ на руските туристи. 

„Надявам се и в бъдеще сътрудничеството между българското Министерство на туризма и Уралската асоциация по туризъм да се задълбочава и развива“, отбеляза г-н Малцев.
Подкрепи Economic.bg