Турция може да се откаже от услугата \"ол инклузив\"

Идеята подкрепят и представителите на сектора

Турция може да се откаже от услугата \

Турция може да се спре предлагането на така популярната в страната услуга "ол инклузив". Това заяви министърът на културата и туризма Махир Юнал, цитиран от ТАСС. "Ол инклузивът" в турските хотели е известен със своята разнообразност и е предпочитан пакет, както от руските, така и от българските туристи в страната. 

На фона на неотдавнашното изостряне на руско-турските отношения, в резултат на което Русия прекрати продажбата на екскурзии до Турция, Анкара усети удар за сектора туризъм.

"На първо място трябва да излезем от концепцията "ол инклузив ". На същото мнение са и представителите на сектора - каза министърът.

Юнал заяви още, че Турция ще участва в международното туристическо изложение в Москва в края на март 2016 г. "Ние планираме да вземем участие в него" - каза той.

По оценка на турските власти, спадът в туристическия поток от Русия към страната от възлиза на повече от 600 хиляди души.

Припомняме, че по-рано беше отчетен ръст на интереса на украинците към почивка в Турция, заради по-ниските цени за пътуване в страната. 

Коментари: 0