Туск и Съветът на ЕС са срещу Борисов относно химическата атака в Англия

Българският премиер смята, че Русия не е свързана с удара срещу Сергей Скрипал

Туск и Съветът на ЕС са срещу Борисов относно химическата атака в Англия
2567 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
Европейският съвет е съгласен с правителството на Великобритания, че е много вероятно Русия да е отговорна за химическата атака в английския град Солсбъри. Това написа в профила си в Twitter председателят на Съвета на ЕС Доналд Туск. Изказването му идва след края на вчерашното заседание и след думите на българския премиер Бойко Борисов, според когото Русия не стои зад атаката срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Според Туск няма друго правдоподобно обяснение. Според Борисов обаче – има.

"Доста години се занимавах с разследване на криминални инциденти. Водил съм не 10, не 100, а доста повече операции. Обикновено в такива случаи никога не е това, което изглежда на пръв поглед", заяви Борисов пред български журналисти преди началото на срещата на европейските лидери вчера.

Според българският премиер изпълнението е „много плоско, много видно, много брутално, много насочващо“. „В един момент, в който някой казва, че това би бил интересът на президента Путин да си вдигне избирателната активност. Не мисля, че имаше човек в света, който се съмняваше, че Путин ще спечели изборите. И на Запад, и на Изток“, каза Борисов.

Припомняме, че много международни експерти вече коментираха темата, като посочват, че показността е била умишлено търсена, за да се демонстрира сила и да се прати ясен сигнал до всички, които си позволяват да „предадат“ Путин.
Подкрепи Economic.bg