Twitter ще премахне лимита на знаците в личните съобщения

Промяната ще настъпи от началото на юли

Twitter ще премахне лимита на знаците в личните съобщения

След като в четвъртък изпълнителния директор на Twitter се оттегли, компанията обяви нова промяна - ограничението в дължината на личните съобщения между потребители ще отпадне, пишат световните медии. Лимитът от 140 знака, който отличава компанията от другите социални мрежи, остава в сила за публичните туитове.

Промяната ще настъпи от началото на юли, а компанията публикувала съветикъм желаещите да се подготвят за нея.

Мястото на Дик Костоло засега ще бъде заето от съоснователя на социалната мрежа Джак Дорси. Той ще поеме компанията на 1 юли, но временно – докато не бъде намерен заместник на Костоло. 

 Същевременно борсата отпразнува решението със скок на цената в следборсовата сесия от около 8%.

Разочароващи резултати и съмнения относно бизнес стратегията предизвикаха недоволство сред инвеститорите. Twitter отчете през първото тримесечие загуба от 162 млн. долара и не изпълни собствените си очаквания по отношение на продажбите. Компанията има 302 млн. активни потребители и расте по-бавно, отколкото се надяват инвеститорите. Социалната мрежа излезе на борсата в Ню Йорк през 2013 г., но оттогава цената на акциите на компанията се срина с близо 30% и в момента книжата се търгуват на нива под тези от дебюта на борсата. 

Месечният ръст на ползващите мрежата ще е само 14.1% тази година, което е забавяне с 30 на сто от две години, по данни на еMarketer. През 2014 г. "Туитър" привлече едва 1% от дигиталната реклама, която в световен мащаб е за 145 млрд. долара, докато за сравнение "Фейсбук" е взел 8% от нея.

Коментари: 0