Uber очаква новия си директор през септември

Той ще има тежката задача да се справи с вътрешните проблеми и обществения имидж на Uber

Uber очаква новия си директор през септември

Снимка: Pexels

428 ~ 1 мин. четене
Компанията за споделено пътуване Uber продължава да орязва списъка с потенциални кандидати да заемат овакантеното място на Травис Каланик, който през юни обяви, че сдава поста главен изпълнителен директор. 

Причината бяха завихрилите се международни скандали, включващи нелоялни практики, прогонването на превозвача от няколко държави и най-вече ескалацията на драмата около оплакванията за сексуален тормоз в организацията. 

След оставката на Каланик сега компанията разглежда кандидатурите на шестима души, като надеждата е, че новият изпълнителен директор ще е ясен през септември, съобщава Bloomberg. 

Сред спряганите за поста е Мег Уитман, главният изпълнителе директор на Hewlett Packard Enterprise. В информацията не се посочват други имена, а от HP изтъкват, че Уитман е „напълно ангажирана“ с технологичния гигант. 

От Uber отказват да коментират казуса. 

Припомняме, че големите проблеми в организацията на Uber започнаха през февруари, когато бившият инженер на компанията Сюзтн Фауър сподели в онлайн публикация подробности за упражнен над нея сексуален тормоз. Впоследствие бе подето вътрешно разследване на случая и разкритията потвърдиха сериозни проблеми във вътрешнофирмената култура. Всичко това доведе до масови уволнения на 20 служители и 215 подадени жалби срещу Uber. 

Бъдещият главен изпълнителен директор ще бъде изправен пред тежката задача да се справи както с вътрешните проблеми, така и с публичния имидж на Uber. 

Интересното е, че въпреки проточилите се скандали, бизнесът на Uber продължава да расте, но пък среща надигаща се конкуренция в лицето на Lyft

Подкрепи Economic.bg