Участвайте във видео чат с космонавти по Facebook

Водещ е лично създателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг

Участвайте във видео чат с космонавти по Facebook
4508 ~ 1 мин. четене

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг ще бъде водещ на пряк видео разговор с астронавти на Международната космическа станция.

Потребителите на социалната мрежа имат възможността да зададат въпросите си към космонавтите и да наблюдават събитието на 1 юни чрез функцията за живо видео излъчване „Facebook Live”, която в момента е силно промотирана от Зукърбърг и подчинените му.

В разговора ще участват астронавтите на НАСА Тим Копра и Джеф Уилямс, както и британецът Тим Пийк от Европейската космическа агенция. Тримата в момента се намират на борда на орбиталната станция.

Началният час на събитието е 19:55 българско време в сряда, 1 юни. Преди това желаещите могат да зададат своите въпроси във Facebook страницата на събитието.

„Какво е да живееш и работиш в условията на микрогравитация в орбита около Земята? Каква „извънземна” наука се случва в лабораториите на космическата станция? Как изследванията в Космоса помагат за подготовката на изпращането на хора на Марс?”, са част от примерните въпроси, с които НАСА събужда въображението на желаещите.

Подкрепи Economic.bg