Wikipedia ще помага на Ботевград да привлича туристи

Проект на Общината предвижда създаване на над 150 статии и поставяне на табели с QR кодове из града

Wikipedia ще помага на Ботевград да привлича туристи
Община Ботевград стартира проект за популяризиране на града в Уикипедия, така че жителите и гостите на Ботевград да могат да намират информация за всички значими културни и природни обекти, исторически места и бележити личности, свързани с града и селата около него.

За целта специалисти на Уикипедия България ще проведат обучение на 18 октомври от 10:00 до 14:00 часа в сградата на библиотеката в Ботевград, по време на което ще информират желаещите да участват в проекта как да създават статии и как да се превърнат в сигурен и надежден източник на информация. 

Проектът на Общината предвижда допълване и създаване на над 150 статии за града, както и илюстративни снимки към тях. 

Подготвят се и информационни табели с QR кодове, които ще бъдат поставени из Ботевград и след сканиране с мобилно устройство ще препращат към съответната статия в електронната енциклопедия Уикипедия на български и английски език. 

На 11 октомври Община Ботевград и Уикипедия организират събитие в сградата на библиотеката от 17:00 часа, на което ще представят проекта и ще разкажат на всички присъстващи как могат да станат част от него. Коментари: 0