Умен колан улеснява евакуацията на пътници

Коланът обединява интелигентни сензори, като предава информация при движение

Умен колан улеснява евакуацията на пътници
Умен колан улеснява евакуацията на пътници. Той е на международния лидер в дигиталните услуги Атос и беше отличен с награда за сигурност на конкурса Connected Objects 2016 за своя иновативен и уникален принос към света на умните предпазни колани. 

Решението на Атос предназначено за транспортни оператори включва „спешна режеща система“, която позволява на всички предпазни колани да бъдат освободени в рамките на секунди, за да се улесни евакуацията на пътниците от превозното средство. 

Този голям технологичен пробив отговаря на потребностите на организациите за безопасност на пътническия превоз и е част от универсално решение за управление на кризи при бедствия и аварии – за по-добра регулация, бърза и подходяща спешна намеса. 

Разработено съвместно със startup компанията Aquila Technologies - специализирана в свързаните обекти и бордови интелигентни системи, решението обединява интелигентни сензори (за сблъсък, дим, топлина, наклон) с предаване на информация в дадения момент на движение, което го прави най-иновативно в света. 

Уникалното приложение, подкрепяно от регион Аквитания, Франция и неговия президент Ален Русе, е резултат от тясното сътрудничество с Пътна сигурност (Road Security), Националната асоциация за транспорт в публичното образование (National Association for Educational Transport in Public Education – ANATEEP) и междуобщинския орган за училищата в Лангон (SISS), и ще бъде пуснато на пазара през следващите няколко месеца. 
Коментари: 0