Умният бойлер Modeco Cloud сам преценява кога да се включи

TESY представи електрически бойлер, който може да се управлява от разстояние

Умният бойлер Modeco Cloud сам преценява кога да се включи
4493 ~ 3 мин. четене
Мирела Вавова Автор: Мирела Вавова

Българската компания TESY представи иновативен електрически бойлер от типа IoT (Интернет на нещата), който може да се управлява от разстояние и сам да преценява кога да се включи. Идеята е уредът да пести енергия и да е готов за ползване от потребителя в най-подходящия за него момент от деня.

Бойлерът се самопрограмира според режима на потребителя и може да се настройва според температурата или броя душове. Снабден и със специален Еко режим, благодарение на който уредът съумява да поддържа минимална температура през по-голямата част от деня, когато няма потребление.

Продуктовият мениджър на компанията Димитър Василев обясни, че бойлерът Modeco Cloud е снабден със специален софтуер, който му помага да се адаптира към графика на човека и да се самопрограмира, така че да бъде енергийно ефективен и максимално удобен за ползване.

„Тези уреди имат алгоритми, които да ни помагат в ежедневието - те сами намират начин да ни спестят енергия и ни дават достъп до себе си във всеки един момент, където и да се намираме“, обясни Василев.

Уредът може да се управлява дистанционно през мобилното приложение TESY Cloud чрез устройства на Android и iOS.

"Modeco Cloud съвместява всички наши иновации през години и в него за пръв път сме вградили смарт технологията и свързването през интернет", коментира още Димитров. По думите му това е една от първите стъпки на компанията в посока на дигиталната Индустрия 4.0, която ще доведе до виртуалното свързване на милиарди устройства. Всичко това ще направи домовете ни "по-умни" и ще даде възможност на хората да управляват уредите си от разстояние.

В най-новата серия електрически бойлери Modeco Cloud са вградени всички продуктови иновации, разработени през годините от TESY. Те функционират със специално разработена технология INSUTECH Plus за равномерно разпределяне на изолацията, благодарение на което се постигат ниски енергийни загуби и висок клас на енергийната ефективност.

Бойлерите Modeco Cloud имат и два патента на TESY – PISTON ефектът – иновативно решение за конструкция на струйника, което управлява смесването на топлата и студена вода и по този начин осигурява до 15% повече топла вода и вграденият турболатор, увеличаващ скоростта на преноса на топлина между топлообменника и водата за битови нужди с до 26%.

За първи път бойлерът бе официално представен на технологичното изложение ISH във Франкфурт през март. Той вече е достъпен в България и на всички пазари в чужбина, на които компанията е стъпила.

От TESY обясниха, че за тези няколко месеца продажбите му "вървят задоволително", предвид факта, че това е нишов продукт. Иновативната технология го оскъпява в сравнение с обикновените бойлери, като у нас цената му варира около 417 лв.  Заради своята икономичност, разликата в цента обаче се изплаща за около 12 месеца, уверяват от компанията.

От TESY тепърва очакват увеличаване на интереса към продукта, като целта им е всички техни продукти да дават възможност за управление през интернет до няколко години.

„Отлично разбираме от какво се нуждае съвременният човек и сме горди, че като българска компания, успяваме да внедрим подобни технологии в бита на българина. Това е една от големите мисии на компанията – не само да е в крак с модерните европейски и световни технологични постижения, а дори да ги изпреварва и внедрява като първа в сектора“, сподели Жечко Кюркчиев, управител на TESY. Наред с инвестциите в научно-развойна дейност, едно от най-важните неща, според него, е и инвестицията в хората, които разработват технологиите.  

Коментари: 0