Visa инвестира в иновации в Скандинавските страни

Компанията е сред основателите на Stockholm Fintech Hub

Visa инвестира в иновации в Скандинавските страни
444 ~ 1 мин. четене

Visa е един от основателите на Stockholm Fintech Hub, който се откри този месец в шведската столица. Заедно с останалите организации, обединени в проекта, Visa ще подкрепи и стимулира иновациите заедно със стартъп и fintech компании от Скандинавския регион.

„Иновациите са в основата на всичко, което правим във Visa, затова партньорството ни със Stockholm Fintech център напълно съответства на приоритетите на нашия бизнес. Очакваме с нетърпение да имаме основен принос в подкрепата на иновациите в Скандинавските страни и да работим с партньорите за развитие на бъдещето на търговията,” каза Хенинг Холтан, регионален управляващ директор във Visa.

Stockholm Fintech център е пространство, предназначено за комуникация, сътрудничество и колаборация, приспособено към специфичните нужди на fintech обществото. Центърът се намира в сърцето на Стокхолм.

„Идеята за визията на центъра е да създаде място за срещи на цялата финансова екосистема, където утвърдени играчи могат да се срещат с нови такива и да се създаде плодородна почва за нови идеи. Всички ние сме развълнувани, че Visa се присъединява към нашата общност и сме впечатлени от отдадеността им към иновациите“, каза Матю Аржо, главен изпълнителен директор на Stockholm Fintech Hub

„Във Visa вярваме в сътрудничеството с клиенти и партньори за намирането на дигитални решения за реални проблеми на бизнеса и потребителите. Партньорството ни с FinTech Hub в Стокхолм ни помага да разширим дейността си отвъд иновационния ни център в Лондон към Скандинавския регион, като прави този регионален център част от по–голяма глобална мрежа“. каза Бил Гажда, старши вицепрезидент „Иновации и стратегически партньорства" във Visa. 

Коментари: 0