Увеличават заплатите на военните от 1 януари догодина

Министърът на се обяви за закупуването на нови изтребители

Увеличават заплатите на военните от 1 януари догодина
1412 ~ 1 мин. четене
Заплатите на военните ще бъдат увеличени от 1 януари 2018 г., като по-големи възнаграждения са предвидени за служещите на терен – войници, сержанти, младши офицерски състав и служещите в бойните поделения. Това каза в събота във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Каракачанов присъства на военната клетва на курсанти от Висшето военноморско училище, предава БНТ. Там той коментира и казуса с новите изтребители, като подчерта, че такива ще има. 

По думите му, случилото се при закупуването на предишните летателни машини „е позор“. При предишното закупуване на бойна техника вземете цените, сравнете ги с изходните цени на фирмите, от които сме ги купили, и ще видите, че се оказва, че по наше желание са завишавани цените десетки милиони евро“, коментира Каракачанов. 

Пред журналисти министърът се обяви „за това, ако купуваме, да купуваме нова техника“. Основният довод на Каракачанов е, че стари вече си имаме и в повечето случаи те са дори по-добри от онези употребявани, които ни се предлагат. 
Коментари: 0