С ваксинационно цунами Гърция задвижва туризма по островите

Страната се опитва да вкара дестинациите в „безопасните списъци“ на европейците

С ваксинационно цунами Гърция задвижва туризма по островите

Снимка: Unsplash

768 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Гръцкото правителство ускорява ваксинацията по островите в опит да привлече туристи за летния сезон и да вкара дестинациите в т.нар. „безопасни списъци“ на страните членки на Европейския съюз и на тези извън него. Кампанията вече е в ход, като на десетки острови с население под 10 хил. жители тече усилена имунизация. Планът е тя да се разшири и до по-големите и по-гъсто населените. 

Целта е универсална и пълна ваксинация на всички постоянни жители на островите най-късно до края на юни“, заяви премиерът Кириакос Мицотакис след среща в кабинета му във вторник.

Той добави, че правителствената кампания, наречена „Синя свобода“, също ще има благоприятно въздействие върху туристическия профил на страната като цяло.

Ключът към успеха на кампанията е използването на ваксината на Johnson & Johnson, от която е нужна само една доза. Препаратът ще бъде разпространен на 19 острова възможно най-скоро.

Според правителствени данни жителите на 32 острова вече са били ваксинирани срещу COVID-19, а тези на други 36 – ще бъдат до края на този месец.

Коментари: 0