Ваксинираните от САЩ и ЕС ще могат да влизат свободно в Англия

Шотландия и Уелс тепърва ще обявят дали ще последват тези стъпки

Ваксинираните от САЩ и ЕС ще могат да влизат свободно в Англия

Снимка: Unsplash

708 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Напълно ваксинираните пристигащи в Англия от САЩ и ЕС няма да подлежат на задължителна 10-дневна карантина, както досега, ако представят документ за извършен пълен цикъл за ваксинация на контролните органи. За правителственото решение първо съобщи HuffPost UK, позовавайки се на свои източници, а малко след това и BBC потвърди информацията.

Към момента обаче не е обявено о ткога влизат в сила новите правила и дали ще трябва те да бъдат приети от отсрещните страни, както и дали пътниците ще трябва да представят отрицателен тест.

До решението се стигна, след като недоволството на туристическия бранш и авиационните компании превзе правителствените срещи. По-рано през месеца авиокомпаниите обявиха, че въпреки въведената светофарна система, целяща улеснено пътуване, загубите се увеличават и ще продължат да нарастват, ако не бъдат предприети спешни мерки.

Според новият план правителството на Обединеното кралство официално ще признае сертификати на САЩ и ЕС за пълно ваксиниране срещу COVID-19, включително версиите на сертификата на хартиен носител.

Междувременно Шотландия и Уелс тепърва ще обявят дали ще последват стъпките на Англия.

Подробности се очакват през следващите дни. 

Подкрепи Economic.bg