\"Във всяка кръчма и във всеки фризьорски салон ме обсъждат\"

Бойко Борисов, премиер на България

Цитат на деня:

\

Мен ме обсъждат във всяка кръчма, във всеки фризьорски салон. Защо аз трябва да обяснявам, че например някакви жени в кухнята са ме обсъждали. Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването „Панорама“ по БНТ.

Министър-председателят на България говори по най-актуалните теми в последните дни. Относно посещението на британския премиер Дейвид Камерън, Борисов заяви, че „трябва да си поставим приоритети и да бъдем по-смирени“. Той определи посещението на Камерън като много положително и подчерта, че това е една много добра оценка за цялото правителство.

„Неговият интерес и някои от неговите предложения рано или късно ще станат. Има хора, които отиват и източват социалната система на страната. Това не е приятно за която и да е страна“, подчерта Борисов. „Дейвид ни е приятел и ние като държава сме си свършили добре работата. Няма лошо човек на такова ниво да го каже“, добави той.

За конфликта между Русия и Турция, премиерът заяви, че страната ни е поела всички ангажименти на европейската общност и изключително много внимаваме с реакциите си. „Не е редно да ни провокират. Ситуацията за нас е неудобна, но с нашата праволинейна и гъвкава политика, смятам, че сме изключително добре поставени“, поясни Борисов.

Той допълни още, че България има голям шанс да стане газоразпределител. “Предстои да подпишем интерконектора с Гърция и да дистрибутираме газ по нашите тръби. Ако съумеем под егида на ЕК да докараме и руски газ до нашите земи във Варна, ние тогава ще си дофинансираме нашите газови тръби и ще си взимаме транзитни такси. Можем да си докараме и каспийски газ, и втечнен газ, от 4-5 източника ще можем и ще си затвърдим позицията на газоразпределител“, обясни Бойко Борисов.

Той определи изказванията за преврат срещу него като пресилени.Само преди месец резултатите потвърдиха и показаха позиционитането на политическите партии, допълни премиерът.

Коментари: 0