Възможно е Twitter да премахне ограничението от 140 символа

Вместо това компанията може да въведе ограничение от 10 хил. символа за публикация

Възможно е Twitter да премахне ограничението от 140 символа
180 ~ 1 мин. четене
Twitter обмисля премахването на ограничението от 140 символа за публикациите, защото много потребители и в момента заобикалят този лимит по различни начини, компанията може да го махне, съобщава онлайн изданието Re/Code.

Вместо това Twitter може да въведе ограничение от 10 хил. символа за публикация. Толкова е максимумът и в личните съобщения, като служителите на компанията са кръстили функцията "Beyond 140" ("Отвъд 140").

Потребители могат да публикуват снимки с по-дълъг текст или поредица от туитове. Изпълнителният директор на Twitter Джак Дорси направи същото, като публикува свой коментар в защита на 140-те символа.

Според него повечето потребители ще продължат да публикуват възможно най-кратки туитове и ще се възползват от останалите символи по-рядко. "В ядрото си Twitter е публична размяна на съобщения. Лесен начин да кажеш нещо на когото и да е и всички по света да го видят ведната", коментира Дорси.

Очаква се Twitter да продължи да показва до 140 символа, а всичко над това, да бъде видимо след натискането на бутон. Надеждата на микроблога е, че разширяването на възможностите ще привлече още потребители.
Подкрепи Economic.bg