Възстановено е движението по моста „Чавдар“ в столицата

Ремонтът струваше на данъкоплатците 3.7 млн. лв.

Възстановено е движението по моста „Чавдар“ в столицата

Още един от планираните за лятото ремонти, който затрудняваше придвижването в пиковите часове, приключи. Движението посока центъра на София по моста „Чавдар“ вече е отворено. За два месеца му беше направена цялостна реконструкция.

Превозните средства използваха от края на юни новата част на моста, която беше ремонтирана преди 6 години. За два месеца беше положена изцяло нова бетонова плоча, нова асфалтова настилка, тротоари, осветление. За ремонт на участъка от Столична община отдели близо 3.7 млн. лв. След ремонта ще бъде възстановено и движението на линиите на градския транспорт. 

По бул. "Овча купел" също е обърнато движението - в момента вече е двупосочно преминаването от там. Ремонтира се северното платно, което също около 6-и септември предстои да бъде завършено. Пак от вчера е затворен бул. "Тодор Каблешков", неговата реконструкция ще продължи около 3 месеца. Първите работи, които започват там са в зоната на р. Боянска, която ще бъде коригирана, ще бъде изградено ново мостово съоръжение, след което се пристъпва към изграждане на пътните платна. Ремонтът там струва 4 млн. лв.

Коментари: 0