Венеция може да ограничи броя на туристите

Властите искат да въведат предварителна резервация за посещение

Венеция може да ограничи броя на туристите
Автор: Александра Сотирова

Венецианските власти искат да ограничат броя посетители, тъй като градът не може да се справи с броя на ежедневните туристи. Всеки ден във Венеция пристигат около 70 000 души и повечето от тях са пасажери от круизните кораби.

В деня след Хелоуин на 1 ноември Венеция е била препълнена с туристи. На моста на Свободата са се образували километрови задръствания от хора, а движението по тесните улици на Венеция е било почти парализирано. От кметството се оправдават с това, че никой не е очаквал този масивен приток на туристи, тъй като средата на есента традиционно се счита за слаб сезон.

"Ние се опитваме да намерим най-приемливото решение и сме готови да разгледаме всеки проект, който ще подобри живота на местните жители и туристи. Но дали ще бъдат въведени допълнителни ограничения в посещението на туристи в града все още не е ясно ", - коментират от администрацията на кметството.

Има информация, че във Венеция може да се въведе предварителен „ред” за посещение в града през интернет. Властите смятат, че системата за предварителни посещения ще бъде оценена от всички, защото никой не иска да се бута в тълпата, вместо тихо да се наслаждават на красотата на града. И тази система трябва да работи независимо от сезона.

По-рано министърът на културното наследство и туризма на Италия Дарио Франческини категорично отхвърли идеята за налагане на каквито и да било ограничения за влизане в града. 

Наскоро ви съобщихме, че Венеция е вече уморена от туристите и жителите й започнаха открито да изразяват недоволството си от 20-те млн. души, които годишно посещават романтичния град. 

Коментари: 0