Viber пуска обновена версия за компютър

Тя позволява изпращането на файлове и изтриване на съобщения, изпратени по грешка

Viber пуска обновена версия за компютър

Viber, едно от водещите в света приложения за комуникация с над 711 милиона уникални потребители в цял свят, днес обяви пускането на Desktop 5.9, най-новата версия на приложението си за универсална употреба на настолни устройства. С последната актуализация, Viber твърдо се установява като отлична платформа за бизнес и лична употреба.

Ключовата особеност на тази обновена версия на Viber за компютър е изпращането на файлове (File Sending), което ви позволява да изпращате файлове индивидуално до всеки един от вашите контакти или в групи и публични чатове. В случай, че потребителят избере да прикачи повече от един файл в даден момент, всеки от тях ще бъде изпратен като отделно съобщение. 

Тази функция ще поддържа изпращането на всички най-популярни видове файлове, като щедро се позволява прехвърляне на прикачени файлове с размер до 200 MB. Ако се случи да си общувате с някой, който все още използва по-стара версия на Viber на телефона си, ще бъдете попитани дали искате да му изпратите съобщение за обновяване на версията или да отмените изпращането. На потребителите ще бъде осигурен достъп до файлове на всички основни (смартфони) и допълнителни устройства, работещи с Viber 5.6.5 и по-висока версия.

Друга важна характеристика на новата версия на Viber Desktop ще позволи на потребителите незабавно да изтриват съобщения, които по погрешка са били изпратени не на когото трябва – както от изпращащото, така и от получаващото устройство. 

Тази функция е разрешена както за съобщения между единични потребители, така и за групови съобщения и ще предостави възможности за локално изтриване (Delete for myself), с което съобщението се премахва само от вашето устройство; или групово изтриване (“Delete for everyone), с което съобщението се премахва от вашия телефон, както и от всички устройства на получателите. (Ако обаче потребителят изтрие съобщение, което му е било изпратено от някой друг, то ще бъде премахнато само от собственото му устройство.)

Тези нововъведения допълнително засилват функционалностите на Viber за бизнес комуникация. Една от най-популярните функции в тази насока възможността за споделяне на екрана, при осъществяване на повиквания от версията за компютър. За да споделят съдържание на екрана, потребителите натискат бутона за споделяне на екран (Share Screen) и избират екрана, който желаят да споделят – веднага, след като се установи аудио разговор с друг потребител на Viber. 

При избор на тази опция, приложението Viber за компютър автоматично ще бъде намалено до малък прозорец, така че да не пречи на другите екрани, които потребителите се опитват да споделят, и екранът на компютъра им сега се вижда от другия потребител. По този начин обменът на важно съдържание, свързано с работата, ще бъде значително улеснен, както по отношение на обема, така и на скоростта на обмена – функция, която взискателните потребители на Viber от бизнеса със сигурност ще приветстват по цял свят. 

Коментари: 0