Водач на автомобил отново предизвика инцидент на жп прелез

Това е второ нарушение само за ЕДИН ден

Водач на автомобил отново предизвика инцидент на жп прелез
192 ~ 1 мин. четене

Днес, 14.11.2014 г., в 12.20 ч., между гарите Образцов чифлик и Ястребово, близо до спирка Червена вода (в жп участъка Русе - Самуил), на жп прелез, съоръжен с автоматична прелезна сигнализация, редовно задействана и показваща идването на влак, водач на джип „Сузуки“ предприема забранено преминаване. Ударът е с преминаваща машина за ремонт и поддържане на жп инфраструктурата. Шофьорът е контузен и е прегледан на място от медицински екип на Бърза помощ. 

Няма щети по железопътната инфраструктура. Не са пострадали и служители на НКЖИ. Движението на влаковете в междугарието ще бъда възстановено веднага след приключване на следствените дейности.

В рамките на днешния ден, това е втори случай на грубо неспазване на правилата при преминаване през жп прелез.Само преди седем часа на жп прелез в междугарието Добрич-Вълчи дол, при спуснати бариери, водач на лек автомобил се блъсна в преминаващ влак. Инцидентът се случва, след като един от пътниците в колата, вдига собственоръчно бариерните греди.

НКЖИ нееднократно призовава водачите на МПС да спазват правилата при пресичане на жп прелез, за да бъдат избегнати тези инциденти. С подобни действия шофьорите нарушават сигурността и безопасността на железопътния транспорт и застрашават живота на хората.

Подкрепи Economic.bg