Vodafone ще пусне своята 5G мрежа във Великобритания през юли

Цените на услугите за потребители няма да се променят

Vodafone ще пусне своята 5G мрежа във Великобритания през юли
700 ~ 1 мин. четене
Vodafone планира да пусне своята 5G мрежа в седем британски града това лято. Мрежата ще бъде достъпна както за потребителите, така и за бизнес клиентите и ще тръгне на 3 юли, а компанията ще предлага и 5G роуминг във Великобритания, Италия, Испания и Германия.

Първите градове на Великобритания, които ще имат 5G мрежа, са Бирмингам, Бристол, Кардиф, Глазгоу, Манчестър, Ливърпул и Лондон, съобщи Vodafone. Други места ще получат услугата с напредването на годината.

Цените за 5G мрежата ще бъдат същите като тези в сегашната 4G мрежа, а компанията ще предложи на своите клиенти и 5G рутер за техните домове и офиси.

5G се отнася за петото поколение мобилни мрежи и обещава на потребителите на мобилни телефони невероятно бързо сърфиране.

Изпълнителният директор на Vodafone U.K. Ник Джефри заяви, че компанията е започнала своето "5G пътуване" преди повече от три години.

Той добави, че въвеждането на 5G ще донесе на потребителите най-бързите мобилни скорости и ще позволи на публичния сектор да „приеме нови услуги за подобряване на здравеопазването, социалните услуги и жилищното настаняване“.
Коментари: 0