Водещите индекси се оцветиха в червено, прекъсвайки серията печалби

Днес Английската централна банка ще обяви решението си за основния лихвен процент

Водещите индекси се оцветиха в червено, прекъсвайки серията печалби

Вчера водещите индекси се оцветиха в червено и прекъснаха серията на печалби заради смесените настроения около финансовите отчети на компаниите за последното тримесечие на миналата година. Индустриалният Dow Jones затвори с 21 пункта по-малко след тридневна печеливша серия. S&P 500 се раздели с 0.22 на сто до 2 731, прекъсвайки петте поредни зелени дни, а NASDAQ отстъпи с 0.36% до 7 375 под тежестта на технологичните гиганти като Facebook, Amazon, Netflix и Alphabet. General Motors обяви по-добри от очакваното резултати и напредна с 1.6% в сряда. Walt Disney и  Snap също представиха силни отчети, но докато Дисни поскъпна с над процент, Snap се срина с 22%. Nike подписа договор за чиста енергия в Европа с испанската eнергийна компания Iberdrola. Главният директор по устойчивото развитие Ноел Кайндър заяви, че през 2018 г. е договорена 100% възобновяема енергия в Северна Америка, а с последното споразумение следва, че компанията ще оперира със 100% възобновяема енергия в Европа до 2020 г. От началото на годината акциите на спортния лидер са поскъпнали с близо 14%. Тръмп обяви, че САЩ се нуждае от стена по границата с Мексико, но не обяви извънредно положение, както възнамеряваше по-рано. Междувременно САЩ и Китай работят по постигането на търговско споразумение, а министърът на финансите Стивън Манучин сподели, че преговорите между двете страни досега са "много продуктивни" и се целят за сделка в рамките на крайния срок. В Европа бенчмаркът на сините чипове в Лондон FTSE се раздели с 0.06 на сто до 7 173 пункта, а френският CAC 40 – 0.08% до 5 079. Понижението за немския DAX беше малко по голямо - с 0.38% до 11 324 пункта.

В 14:00 часа Английската централна банка ще обяви решението си за основния лихвен процент, като прогнозите са той да остане на 0.75%. Банката ще публикува и доклада от срещата, както и репорт за инфлацията в страната. Данните са изключително важни предвид ситуацията с развода на Великобритания и ЕС, и може да предизвикат волатилност при валутните двойки, съдържащи в себе си лирата.

Днес преди стартирането на щатската сесия финансовите си отчети ще публикува Philip Morris (PM). Очакванията на анализатори са за приходи в размер на 7.39 млрд. долара и 1.17 долара печалба на акция. Отново преди началото на търговията ще стане ясно дали T-Mobile US Inc (TMUS) ще оправдае очакванията за EPS от 0.70 долара на акция и приходи в размер на 11.39 млрд. долара.

Вчера след края на сесията Go Pro публикува финансовите си отчети, а данните надминаха очакванията на анализаторите, което изпрати акциите с 10% нагоре в часовете след звънеца. Малко по-късно стойностите се приближиха до тези при края на търговията, но останаха малко по-високи. Очакваме днес позитивни нагласи на инвеститорите, но не и успешен пробив на зоната на съпротива при около 5.70 долара.  Може да се използва краткосрочна покупка с цел 5.50.

Вчера валутната двойка проби 50-дневната си средна и линията на подкрепа, по която се движеха котировките при възхода си през януари. Очакваме подкрепа при 0.6200, но при пробив под тези стойности, ще може да се влезе в къса позиция с цел зоната на подкрепа при 0.6100. И обратното, ако днес котировките възстановят част от движението вчера и се изкачат отново над 0.6300, ще може да се влезе в дълга позиция с цел стойностите около локалния максимум при 0.6500.

След дългото движение в рейндж златото успя да поскъпне отново и преди дни проби психологическите 1 300 долара за тройунция. Стохастик ни подсказва за предстоящо понижение на цената, което може да се използва за покупка на по-изгодни цени сега или след достигане до линията на подкрепа при около 1 300 долара.

 След успешния пробив на 50-дневната средна и формираната линия на съпротива, широкият индекс продължава с успешното си движение към изтриване на загубите от края на миналата година. Възможно е предстоящо понижение на котировките, но очакваме силна подкрепа при 2 700 пункта, като това може да се използва за краткосрочна къса позиция за по-смелите инвеститори или да се изчака за покупка на по-ниска цена. Моментът е удачен и за средносрочна покупка с цел 2 900 пункта.

Коментари: 0