Все повече българи купуват сребърни монети

Вижте защо търсенето на сребро расте

Все повече българи купуват сребърни монети

Все повече българите търсят и купуват сребърни монети. Целта е не само инвестиция или колекционерство, но и за направата на лечебна вода. 

Макар и в единични случаи, клиенти споделят, че именно това е причина за покупката им, съобщават от Tavex. Алтернативният мотив за интерес към среброто, чиято цена се покачи с 20% (в евро) от началото на годината, се появи наред с инвестицията и колекционерството. 


Антисептичните и лечебни свойства на среброто се оказват допълнително предимство към качествата, заради които металът е търсен. Полезните му страни са познати още от древни времена - в Египет полагали тънко сребърно фолио върху раните. 

Сребърната вода се използва за промиване, срещу болести, за дезинфекция и е универсално антимикробно, антибактериално и антивирусно средство. За да бъде водата наистина лечебна, се използва сребро с проба 999.99. За да бъде получена необходимата концентрация на полезните сребърни йони, трябва да се използва електролиза. Но има хора, които просто поставят монетата в каната с вода за получаване на желания ефект, макар че науката твърди, че не е достатъчно.

Коментари: 0