Втори тур на местните избори ще има в 140 общини

Избираме кметове за 14 областни града

Втори тур на местните избори ще има в 140 общини

Днес се провеждат балотажи в 14 областни града в страната. Втори тур на местните избори ще има и в 140 общини. В 12 района на София на балотаж са кандидати на ГЕРБ и Реформаторския блок, а в 4 на балотаж са претенденти на ГЕРБ и БСП. 

В Пловдив за кметския стол ще се борят кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев и Свалчо Атанасов, подкрепен от НФСБ. 

Балотажи между кандидатите на коалиционните партньори ГЕРБ и Реформаторския блок се очертават в Хасково и Плевен. В Хасково представителят на ГЕРБ Добри Беливанов се изправя срещу Георги Иванов. Балотажът в Плевен ще е между Димитър Стойков от ГЕРБ и Георг Спартански от реформаторите. 

В Пазарджик независимият кандидат Тодор Попов е в надпреварата с Найден Шопов от ГЕРБ. Във Видин пък ще се избира между Росица Кирова, издигната от коалиция „Единни за промяна" и кандидатът на ГЕРБ Огнян Цанков. 

Втори тур ще има и в Шумен, където Любомир Христов от ГЕРБ се изправя срещу Иван Иванов от БСП. Балотажът в Разград ще е между Денчо Бояджиев от БСП и д-р Валентин Василев от ГЕРБ. 

Кандидатът на БСП в Сливен Кольо Милев ще се бори за кметския стол с претендента на ГЕРБ Стефан Радев. Двамата кандидати за втория тур в Перник са Ерик Рангелов от БСП и Вяра Церовска от ГЕРБ. 

Във Враца балотажът е между БСП и ГЕРБ - Николай Иванов срещу Калин Каменов. 

Понеделник ще бъде неучебен ден за училищата в страната. 

Коментари: 0