Wizz Air добавя още 21 самолета Airbus в следващите 4 месеца

От компанията преминават на летния си график с общо 700 нови седмични полета

Wizz Air добавя още 21 самолета Airbus в следващите 4 месеца
1156 ~ 1 мин. четене
Нискотарифната компания Wizz Air се похвали, че през следващите 4 месеца ще добави още 21 самолета Airbus към семейството на превозвача. Доставката е част от мащабна поръчка на компанията с Airbus за 280 самолета, които трябва да влязат в експлоатация до 2026 г. 

Освен това авиопревозвачът преминава към лятното си разписание и добавя общо 700 седмични полета към мрежата си. Компанията информира, че през последната година е превозила над 30 млн. пътници, което е рекорд за WIZZ. 

През последните осем седмици Wizz Air вече пусна 34 нови нискотарифни маршрута по своята европейска мрежа и откри три нови дестинации: Атина в Гърция, Харков в Украйна и Виена в Австрия. Пет от новостартиралите маршрута са от българската столица. От 25 март до 27 март тази година авиокомпанията добави четири дестинации в Европа – Ница, Лисабон, Малага и Атина, към софийската си мрежа, а в края на април Виена се присъедини към дестинациите на Wizz Air от Варна.

„Горди сме с новите успехи в историята на Wizz Air и новият пътнически рекорд, който регистрирахме за последните 12 месеца. Над 30 милиона пътници, пътуващи по бизнес или за удоволствие, са се възползвали от изгодните полети от разнообразната мрежа на Wizz Air“ – каза Сорина Рац, изпълнителен директор Корпоративни комуникации в Wizz Air.

Компанията отчете ръст и на новите работни места, които е осигурила, с добавянето на 8 нови самолета Airbus в четирите си бази в Обединеното кралство, Полша и Унгария.
Коментари: 0