Wizz Air с четири нови линии от Румъния

Компанията отваря нова база в Сибиу

Wizz Air с четири нови линии от Румъния
Нискотарифната авиокомпания Wizz Air днес обяви, че започва да оперира в Сибиу през август и ще стартира четири нови линии от международното летище на града.

Wizz Air ще стартира нови линии до Нюрнберг, Мюнхен Меминген, Милано Бергамо и Мадрид, и същевременно ще увеличи на пет седмичните полети до Лондон Лутън. Предвижда се и пускане на полети от Сучава до Лондон Лутън, които ще се осъществяват четири пъти седмично. 

Авиокомпанията инвестира 100 млн. евро в базата в Сибиу и ще наеме 600 нови служители в Румъния. Базата ще допринесе за развитието на местната икономика.

През 2015 г. Wizz Air е превозила над 4.5 милиона пътника от румънските летища в сравнение с 3.8 милиона през 2014. По-късно през тази година, авиокомпанията ще установи през юли оперативна дейност в Яши, увеличавайки нискотарифните опции за пътуване в Северна Румъния.

Wizz Air към момента има 114 линии от румънски летища до 16 държави. Към днешна дата, авиокомпанията има 19 самолета, базирани в Румъния, а инвестицията е за близо 2 милиарда евро.

Коментари: 0