Wizz Air стартира полети до 4 нови дестинации

Компанията пуска днес 20% отстъпка от цената на всички полети

Wizz Air стартира полети до 4 нови дестинации

Снимка: Economic.bg

18962 ~ 2 мин. четене
Нискотарифният авиопревозвач Wizz Air стартира полети до 4 нови дестинации в своята мрежа. Те ще се изпълняват от средата на юли месец, съобщиха от компанията. Новите дестинации са Атина, Талин, Харков и Виена.

Компанията пуска днес 20% отстъпка от цената на всички полети. Промоцията важи до 23:59 часа, като намалението важи само за резервации до 31 май 2018 г., направени на wizzair.com или през мобилното приложение на WIZZ.

От авиокомпанията обявиха още, че разширяват мрежата си и през следващите 17 месеца общо 21 самолета ще бъдат разпределени по европейските бази на компанията, за да подпомогнат стартирането на 700 допълнителни седмични полета и 70 нови маршрута. 

Началото ще бъде дадено тази седмица в Будапеща с пристигането на допълнителен Airbus A320, който ще бъде 11-ят самолет, базиран в унгарската столица. Това ще съвпадне и със старта на нов маршрут от гр. Ставангер в Норвегия. 

Пътниците на борда на първите полети на новоразпределените 21 самолета ще имат шанса да спечелят Wizz ваучери на стойност 1000 евро. 

През 2018 г. Wizz Air планира инвестиции от 2 млрд. долара в 11 бази в Обединено кралство, Австрия, Полша, Украйна, Унгария, Румъния и Грузия. Между март и юли 2018 г. 700 авиационни специалисти от над 15 националности ще се присъединят към екипа на Wizz Air.

"Днес стартираме най-мащабното разширяване на мрежата в историята на Wizz. 70-те нови маршрута, които ще пуснем през следващите 17 седмици, ще увеличат възможностите за пътуване за нашите клиенти, което от своя страна ще стимулира бизнес развитието и икономиката в държавите, в които оперираме", заяви Оуен Джонс, главен корпоративен директор на Wizz Air. 
Подкрепи Economic.bg