YouTube стана жертва на първата си сериозна хакерска атака

Милиони потребители са били с блокиран достъп

YouTube стана жертва на първата си сериозна хакерска атака

Най-популярната видео услуга в интернет YouTube стана жертва на първата си сериозна хакерска атака. Макар че активността на хакерите продължава да расте, а видео платформата винаги е успявала да се предпази, сега и тя стана обект на кибер заплаха. Заради нея достъпът на милиони потребители в световен мащаб е бил блокиран.

Според данните проблемът на YouTube е продължил в рамките на по-малко от един астрономически час, след което от Google са започнали да възстановяват нормалната работа на своите сървъри. Засега не е ясно какъв точно проблем е предизвикал спиране на най-популярната видео услуга. Със сигурност обаче случаят е изключително любопитен, тъй като за разлика от конкурентите си видео платформата винаги е демонстрирала сериозно ниво на сигурност.

Според данни на анализатори сега около 18% от целия трафик в глобалната мрежа минава през YouTube, което значи, че при подобна заплаха много от нас биха могли да се окажат в доста деликатна ситуация. Разбира се, няма как да не обърнем внимание на факта, че въпреки това нападение, не се е случило нищо, което да изложи на риск потребителите, които използват видео услугата. 

Коментари: 0