Е-винетки за 92 млн. лв. са продадени за месец и половина

Следващият петък ще има разискване в парламента относно въвеждането на електронната система за стикерите

Е-винетки за 92 млн. лв. са продадени за месец и половина
Месец и половина след въвеждането на електронните винетки са продадени над 1.2 млн. стикери за повече от 92 млн. лв. Това заяви регионалният министър Петя Аврамова като припомни, че електронни стикери могат да се закупят в над 5000 точки в страната, а приходите от продажби са вече с 440 хил. лв. повече спрямо същия период миналата година.

Днес, след искане на БСП, бе насрочено разискване в парламента за следващия петък относно въвеждането на електронната система за винетките.

„Дори се радвам, че ще има такова разискване, защото искам да разкажем всичко, което е направено до момента за въвеждане на електронната система за таксуване. Ще запознаем всички народни представители и обществеността. Благодарна съм на БСП, защото това ще бъде част от нашата разяснителна кампания за дейностите, които се извършват за новата система за електронно таксуване на база време и изминато разстояние“, допълни още министър Аврамова.

В отговор на парламентарен въпрос регионалният министър уточни, че изграждането на собствена инфраструктура, която позволява плащане с карта по тол системата ще спести не по-малко от 17 млн. лв. от банково обслужване в първите три години. 
Коментари: 0