Загадъчните пещери Лонгю (снимки)

Пещерите са известни в Китай като „деветото чудо на древния свят“

Загадъчните пещери Лонгю (снимки)

Пещерите Лонгю се намират в Шиян Бейкун, провинция Джъдзян, Китай. Огромни, величествени и мистериозни, те са известни в Китай като „деветото чудо на древния свят“. 

Смята се, че пещерите са на поне 2000 години и са едни от най-мащабните изкуствени тунели от древността. Освен това са обгърнати в много мистерии. Археолози, архитекти, инженери и геолози от цял свят не могат да дадат точно обяснение за това как са били изкопани пещерите, от кого и защо.


Лонгю са открити през 1992 г. от местен мъж и до сега са описани 24 изкуствено създадени пещери, покриващи площ от над 30 000 кв. м. Издълбани в твърда скала, пещерите се спускат на около 30 метра под земята и в тях има каменни зали, мостове, канали и басейни. В тях са разпределени равномерно стълбове, които поддържат тавана, а стените, тавана и каменните колони са декорирани с издялани в тях паралелни линии, пише сайта iskamdaznam.com.


Само една от пещерите е отворена за туристи, избрана за това заради издяланите в камъка кон, риба и птица. 


За издълбаването на тези пещери са били нужни огромни усилия. Количеството скала, която е трябвало да бъде извадена при изкопните работи, е било почти 1 милиона кубични метра. Учените са изчислили, че на 1000 души, работещи денонощно, ще са им били нужни шест години, за да изкопаят пещерите.


Пещерите са много дълбоки и в някои от тях е пълен мрак. Въпреки това дори те са декорирани с хиляди паралелни линии по стените, колоните и тавана.

Коментари: 0