Заводът на Tesla е най-опасният в Щатите

Травмите в предприятията са с около 30% повече от средните

Заводът на Tesla е най-опасният в Щатите
5850 ~ 1 мин. четене

Възходът на производителя на електрически автомобили Tesla не е белязан само с позитивни новини. Доказателство е негативната статистика, че заводът на компанията е най-опасният за работниците сред останалите предприятия от автомобилната промишленост в Щатите.

Данните са от изследване на организацията за безопасен труд Worksafe, което показва, че травмите, които получават работещите в завода в Фриймонт, са с около 30% повече от средните за автоиндустрията.

Средният показател за предприятията от автомобилния бранш в Съединените щати е 6.7 травми на 100 души, докато в завода на Tesla е средно 8.8 на 100. Представители на производителя на електромобили твърдят, че той е по-безопасен от всички останали от сектора и го доказват с вътрешна статистика, която показва за първите три месеца на тази година намаление на травмите са намалени до 4.6 на 100.

Анализатори от Worksafe обаче са категорични, че 3 месеца е прекалено малък срок, за да се говори за подобна тенденция, защото не разполагат с "достатъчно надеждни данни", за да се оцени това твърдение.

Една от причините за по-малкото травми е, че заводът спря да работи за 10 дни през февруари, за да се подготви за производството на Model 3. 

Коментари: 0