Зелена светлина за „Гранд Каньон“ в Младост

Общият размер на инвестицията ще е около 120 млн. лева

Зелена светлина за „Гранд Каньон“ в Младост
5030 ~ 1 мин. четене
Автор: Ивайла Раденкова

Правителството одобри на днешното си заседание проекта „Гранд Каньон София“ в „Младост“.  Това е един от най-големите инвестиционни проекти в София.

Министрите гласуваха за осъществяването на проекта за меморандум за разбирателството между правителството и турският инвеститор „Гаранти-Коза България“ ЕАД относно изпълнението на инвестицията.

Проектът предвижда изграждането на голям туристически и развлекателен комплекс в столичния район „Младост“ върху терени, собственост на инвеститора.

Общият размер на инвестицията ще е около 120 млн. лева. На мястото инвеститорът планира да вдигне на мястото на някогашната "Нова Деница" комплекс със 765 апартамента. В комплексът ще има търговски център, луксозна хотелска част, престижна очна клиника, голяма паркова зона с фонтан и водни площи, шопинг мол, парк със зелени площи, амфитеатър, детска площадка и скейт парк стана ясно още миналата година. С въвеждането в експлоатация на обектите по проекта ще бъдат създадени 240 работни места.

„Гаранти-Коза“ е сред най-големите турски компании. Разгъната застроена площ на "Гранд Каньон" ще е 138 хил. кв. м, а парковата зона - около 20 хил. кв.м. Трите сгради в комплекса ще се казват "Витоша", "Пирин" и "Рила". 

Очаква се изграждането на комплекса да приключи през месец януари 2018 г.

Подкрепи Economic.bg