Жителите на Рим кръстиха градската елха \"Плешивко\"

Те са недоволни заради дървото, чиито иглички опадаха

Жителите на Рим кръстиха градската елха \

Снимка: Twitter

Жителите на Рим са недоволни тази Коледа от елхата, която краси центъра на града им. Кръстили са я шеговито "Spelacchio", което грубо преведено от италиански означава "Плешивко", пише "Гардиън".

Дървото, което умря и загуби иглите си две седмици след издигането му на "Пиаца Венеция", се превърна в символ на това, което мнозина смятат за вечното гниене на Вечния град.

"Това е позор. Боли дори да гледам тази коледна елха - каза един римски жител, използвайки италиански термин, който предполага, че дървото изглежда "като изкоренено пиле".

"Дървото на Рим е сухо, мъртво още от пристигането му. Това е метафора за състоянието на столицата ", пише местен жител в Twitter, а друг се чуди:" В колко часа започва погребението?".

Според италианския вестник "Il Messaggero" предварителното разследване установило, че дървото не е покрито по подходящ начин по време на транспортиране от Доломитите в Северна Италия, където е било отглеждано. Някои дори са оприличили "Spelacchio" на четка за тоалетна.

Мнозина граждани в социалните мрежи обвиняват кмета на града Вирджиния Раги не само за дървото, но за тежкото състояние на града изобщо.
Коментари: 0