Борисов поиска от Таяни да се отложи гласуването на пакета "Мобилност"

Двамата проведоха телефонен разговор днес

Снимка: Economic.bg
Премиерът Бойко Борисов поиска от председателя на Европейския парламент Антонио Таяни темата за пакета "Мобилност 1" да бъде разгледана от следващия парламент след евроизборите. Двамата обсъдиха ситуацията в телефонен разговор по-рано днес.

Българският министър-председател определи като странен казуса, че има политическо споразумение между ръководителите на различните парламентарни групи в транспортната комисия. Според него трите доклада по пакета „Мобилност“ са неразделна част един от друг, но в същото време няма логика отхвърлените доклади да влязат за гласуване в пленарна зала.

„Два пъти транспортната комисия и един път в пленарна зала евродепутатите отхвърлят спорните доклади по пакета „Мобилност“ и с това показват, че текстовете са небалансирани и предизвикват недоволство както у тях, така и у редица страни-членки на ЕС“, подчерта Борисов.

За да изрази всички резерви по отхвърлените доклади по пакета „Мобилност“ и процедурите по гласуването им в пленарна зала на Европейския парламент, премиерът Бойко Борисов изпраща в Брюксел министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, който ще представи всички аргументи на страната ни по темата на среща с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. 

По време на срещата Желязков още веднъж ще представи идеята на България разглеждането на пакета „Мобилност“ да бъде оставено на следващия Европейски парламент.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | гласуване | мобилност | Антонио Таяни

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини