Над 1000 тона изтеглени горива и санкции за 1 млн. лв. през 2018 г.

Случаите на некачествени горива намаляват

09:16 26.12.2018
За една година от пазара са били изтеглени над 1000 тона некачествени горива, а санкциите за това са в размер на над 1 млн. лева. Това гласи статистиката след проведените от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор проверки през 2018 г. 

Според техническия надзор случаите на некачествени горива намаляват, уточняват от bTV. За периода са взети над 1 500 проби в общо около една-трета от бензиностанциите в страната. Отклонения в качеството на горивата е констатирано в 4.4% от тях. 

При дизела например е установено, че горивото пламва и при температури, които са по-ниски от +40 градуса по Целзий. Това поставя автомобилите и пътниците под опасност през лятото, когато температурите скачат над 30°C. 

Що се отнася до бензина, при този вид гориво най-честият проблем е непълното изгаряне. То води до смог и по-лоша работа на двигателя. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: бензин | дизел | бензиностанции | некачествени горива

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини