Превозвачи: Не сме спечелили войната

Предложенията в пакета „Макрон” рушат ЕС, смята изпълнителният директор на Съюза на превозвачите

Вчера спечелихме едно разиграване със слаби карти. Моментът беше ключов. Това каза Йордан Арабаджиев – изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи, в предаването „Лице в лице” по bTV.

Припомняме, че след ден на протести, дебати и гласуване в Европейския парламент в Брюксел, стана ясно, че все още няма конкретен резултат по пакет „Мобилност“ или той е частичен. Само един от трите доклада успя да събере мнозинство – този за връщането на камионите на три седмици в страната на регистрация. Останалите два спорни доклада – за почивката на шофьора извън кабината, както и за връщането на шофьорите с камионите на четири седмици за едноседмична почивка, не успяха да минат в Транспортна комисия на Европейския парламент (ЕП) в Брюксел. 

"Така се показа уродливото лице на администрацията в Брюксел – как с административни регулации може да се отнеме бизнес в една силно конкурентна среда“, уточни Арабаджиев.,

"Все още не сме спечелили войната. Ние искаме да има такъв пакет, който да отразява реално обстановката в целия ЕС, докато в сегашния си вариант той влезе в Европарламента без оценка на въздействието. Този пакет е чисто протекционистки и би бил удар върху българските и източноевропейски превозвачи'', обясни Арабаджиев и допълни, че няма доверие в сегашните представители от Европейския парламент. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: протест | Брюксел | превозвачи | Европейски парламент | пакет мобилност