Руските летища ще имат нови имена

В проекта „Великите имена на Русия” влизат летища в Москва, Санкт Петербург, Сочи и др.

Руските летища ще трябва да добавят в имената си имената на популярни сънародници в рамките на проекта „Великите имена на Русия”, пише ТАСС.

Конкурсът за нови имена стартира вчера в Русия като руснаците ще трябва да избират имената на известни личности, които ще допълнят официалните названия на 45 руски летища с международно и федерално значение.

На сайта на проекта всеки вече може да предложи своите версии на новите имена. Имената са на видни сънародници, които са допринесли значително за развитието и формирането на Русия, включително тези, които са получили световно признание в литературата, музиката, визуалните изкуства, науката и културата, участвали в научни и географски открития, военни победи, социални трансформации и др. Човекът, на когото се предлага да бъде поставено името трябва да бъде пряко свързан с определен град и регион в страната.

Окончателното гласуване ще се проведе от 8 до 30 ноември, всеки ще може да избере едно летище от общия списък и да гласува за едно име. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 5 декември.

В проекта влизат летища в Москва, Санкт Петербург, Анапа, Воронеж, Екатеринбург, Иркутск, Мурманск, Новосибирск, Перм, Сочи и др.

В момента в света над 200 летища са кръстени на известни личности.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: конкурс | срок | руски летища | нови имена | великите имена на русия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини