Германия глоби Bosch с 90 млн. евро заради "Дизелгейт"

Германската компания се е съгласила да не оспорва глобата

17:05 23.05.2019

Германските прокуратура е глобила доставчика на авточасти Bosch с 90 млн. евро заради ролята му в доставката на компоненти в скандала с Volkswagen с измамите с дизелови двигатели през 2015 г. Германската компания се е съгласила да не оспорва глобата, пишат чуждестранни медии.

От 2008 г. Bosch "достави около 17 милиона устройства за контрол на двигателя различни местни и чуждестранни производители, някои от които съдържат незаконни стратегии", установиха прокурорите.

"Автомобилите, оборудвани с устройства, излъчват повече азотни оксиди, отколкото е позволено от разпоредбите", пише в изявлението. 

В изявление Bosch заяви, че ще продължи да разширява своята организация за съответствие с разпоредбите непрекъснато, за да минимизира риска от нарушения на приложимото право". Фирмата обещава „разработване на продукти, насочени към опазването на човешкото здраве и околната среда“.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: глоба | Германия | Volkswagen | Дизелгейт | двигатели | Bosch

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини