Хотели по Черноморието предлагат големи отстъпки, за да спасят сезона

Тези дни е възможно да нощувате до вълните средно с между 15 и 30% по-евтино

Повечето от хотелите по българското Черноморие предлагат отстъпки от 10 до 30%, за да спасят сезона и за да напълнят базите си. Част от причините, поради които местата за настаняване остават празни, са липсата на ранни записвания, отливът на туристи от Русия и Германия, както и активизирането на конкурентния пазар в Гърция и Турция, информира БНТ.

В Гърция и Турция също има намаления, обясняват експертите. По северното ни море тази година обаче хотелиерите виждат все повече французи и поляци. А специално във Варна скоро пристигнали и два автобуса с китайски туристи.

„За мен преди всичко е отдръпване на държавата от ангажимента си да участва в реализирането на туристическия продукт в България. И ако продължаваме така догодина сезонът ще е още по-слаб. Бедата не е в тазгодишния сезон, бедата идва тепърва през следващата година”, обяснява хотелиерът Атанас Карагеориев.

Според туроператорите, държавата трябва да насочи парите за реклама към „позабравени" пазари, като Полша, Украйна, Чехия и Естония.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: туризъм | Черно море | хотели | отстъпки

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини