Metro отхвърли офертата на чешкия фонд

Офертата оценява компанията на 5.8 млрд. евро

17:17 23.06.2019

Управителният съвет на германската търговска верига Metro отхвърли офертата за придобиване от чешкия фонд EP Global Commerce VI GmbH, който принадлежи на милиардера Даниел Кетински. От компанията обосновават решението си с твърде ниската цена, съобщава AFP.

Офертата оценява компанията на 5.8 млрд. евро, или 16 евро за обикновена акция и 13.80 евро за преференциална. "Оценката значително подценява стойността на компанията", коментират от Metro в свое изявление. Те допълват още, че компанията ще излезе с цялостно становище, когато се представи документ с цялостната оферта.

Metro дава работа на около 150 000 души по цял свят, като годишният ѝ оборот е 37 млрд. евро. АФП посочва, че офертата за придобиване идва в трудни времена за компанията, която обяви нетни загуби от 459 млн. евро за второто тримесечие на 2019 г., най-вече заради проблемите на веригата й за супермаркети "Реал", които Metro се опитва да продаде на групата за недвижими имоти "Редос", съобщава БНР.

Междувременно Кретински обяви, че не възнамерява да затваря обекти в Германия или да съкращава голямо количество работни места. Той обаче подчерта, че Metro се намира в трудна икономическа ситуация и трябва да премине през трансформация. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: метро | сделка | Metro | оферта | покупка

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини