Огъващият се Galaxy Fold е бил пуснат преди да е готов

Това призна президентът на мобилната дивизия на компанията

Снимка: БТА
19:10 02.07.2019
Samsung не коментира много-много случващото се с изтегления от пазара смартфон с огъващ се дисплей Galaxy Fold, макар да се тиражират слуховете, че скоро той ще види отново бял свят. Сега обаче става ясно, че компанията е избързала с пускането на устройството преди то да е било готово. Това призна директорът на мобилния бизнес на корейския гигант Ди Джей Кох. 

Той коментира пред журналисти, че лично е „натиснал“ за това Galaxy Fold да стъпи на пазара преди да е напълно изпипан. Последвалата спънка, по думите му, е била „смущаваща“. 

Кох отново не коментира подробности около случилото се. Изявлението му обаче подсказва, че Samsung вероятно скоро ще открехне вратата, за да пласира най-накрая телефона в търговската мрежа. Той все пак не издаде нищо за това кога може да се очаква дебютът му. 

Galaxy Fold трябваше да стъпи официално на пазара в края на април. Малко преди това устройството бе  предложено на технологични журналисти за предварителни тестове и рецензии. Няколко от тях алармираха за дефекти при огъващия се дисплей. Става дума не просто за неизправност, а за проблем в ключовия елемент на смартфона. 

Сега Samsung ще има тежката задача да възстанови доверието на потенциалните клиенти в и без това скъпо струващия огъващ се Galaxy Fold. Цената му започва от 1 980 долара за бройка, а качеството се оказа съмнително още в преди старта. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Samsung | огъващ се дисплей | сгъваем телефон | Galaxy Fold | Ди Джей Кох