10 от най-красивите места в Германия (галерия)

Те заслужават на всяка цена да бъдат посетени

Снимка: Pixabay

Германия е център на голяма част от световната история. Днес милиони туристи се отправят към очарователния Берлин, за да видят от първа ръка на останки от събития от 20-и век като Втората световна война и Студената война.

Но въпреки че столицата е най-популярната туристическа дестинация в страната, всяка от 16-те провинции в Германия може да се похвали с безброй атракции: богати дворци, красиви гори, високи планини и живописни села.

Вижте 10 от най-красивите места в страната, които не са толкова популярни, но на всяка цена заслужават да бъдат видени:

1. Моншау


 Редици от дървени къщи (на около 300 години), елегантни ресторанти и очарователни бутици придават на историческия център на този курортен град приказна атмосфера. Намира се в Северен Рейн-Вестфалия, близо до белгийската граница.

2. Дворецът Сансуси в Потсдам


Пруският дворец Сансуси е главната атракция на Потсдам. Той е архитектурен проект от XVIII век в парка на Сансуси. По време на строежа в кралят демонстрирал силата и могъществото на своята държава. Основната сграда е дълга 213 м, има 322 прозореца и 428 статуи. Дворецът е бил основен резиденция на кралското семейство на Фридрих II Велики, владетел на Прусия.

Декорацията на стаите е в стил рококо. Определено достойни да се видят са Мраморната галерия и Залата на мидите.

3. Замъкът Лихтенщайн


Този приказен замък е построен върху скала в околностите на Хонау, провинция Баден-Вюртемберг. На немски името на замъка означава „светъл камък“.

Построен е около 1200 г. и е разрушаван два пъти. През 1837 г. земята е наследена от Вилхелм, херцог на Урах и граф на Вюртемберг, който, вдъхновен от романа „Лихтенщайн“ на Вилхелм Хауф, построява сегашния замък в периода 1840-1842 година. Романтичният неоготически стил на замъка е по замисъл на архитекта Карл Александър Хайделхоф.

Днес замъкът Лихтенщайн все още е собственост на херцозите на Урах, но е отворен за посетители. В него има много голяма сбирка от средновековни оръжия и доспехи.

4. Скалите Бастей


Скалната формация Бастей се издига на 194 метра над река Елба в националния парк Саксония-Швейцария в Германия. От върха на пясъчния мост Бастей посетителите могат да се насладят на панорамна гледка към долината на Елба.

5. Оберамергау


Този малък приказен град се намира на река Аммер в южна Германия. Традиционните фрески, известни като lüftlmalerei, украсяват сградите на града, изобразяващи всекидневния живот в Бавария, както и приказки и религиозни сцени.

6. Мостът на търговците в Ерфурт


Krämerbrücke, или "Мостът на търговците", може да се види в централния град Ерфурт. Средновековният мост е облицован от двете страни с дървени бутици и домове, които са били постоянно обитавани през последните 500 години - рекорд в Европа.

7. Замъкът Шверин


Проблясващото езеро Шверин дава на този североизточен град своята светла харизма. Замъкът Шверин, за да изпъква за посетителите, седи в езерото и служи като седалище на парламента на провинцията.

8. Дворецът Цвингер в Дрезден


Август Силния поръчал този знаменит бароков дворец през 1709 г. Днес неговите фонтани и впечатляващи скулптури го превръщат в превърнали в централна забележителност на Дрезден, столицата на Саксония, която някога е била дом на монарси.

Днес в двореца има редица музеи, сред които най-известна е картинната Галерия на старите майстори с произведения на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Каспар Давид Фридрих, Макс Либерман, Якоб ван Ройсдал и много други. Измежду най-известните картини на музея е „Сикстинската мадона“ на Рафаело.

9. Ротенбург об дер Таубер


Докато се движат по популярния и живописен Романтичен път в Германия - 350-километров маршрут, който пресича планинските райони и изобилства от гори - много пътници не забравят да спрат в градчето Ротенбург об дер Таубер. Дървените къщи, украсени с кутии за цветя, и малките калдъръмени улички, правят „Пленлейн“ или „малкия площад“ особено привлекателен.

10. Замъкът Нойшванщайн


Разбира се, не можем да не включим най-популярният и красив германски замък в това подреждане. Построен на хълм от Лудвиг II Баварски в края на 1800 г., неговият романски възрожденски стил го откроява сред всички замъци в Европа. Горната част на сградата предлага невероятна гледка към баварските села близо до Фюсен.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Германия | забележителности | замък | Нойшванщайн | Ротенбург об дер Таубер | Цвингер | Шверин | замък Лихтенщайн | Сансуси | Моншау | Ерфурт | Оберамергау | скалите Бастей

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини