Пътната агенция подава сигнал до прокуратурата за пожара край „Струма“

Огънят тръгна в склад на фирмата „Феникс Ресурс“ под моста на магистралата, близо до Дупница

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна
12:13 14.08.2019
Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) внася сигнал в прокуратурата срещу собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, чийто складирани отпадъци предизвикаха на 13 август пожар в близост до магистрала  „Струма“ край Дупница, съобщават от Агенцията. 

Преминаването в участъка от автомагистрата между възли„Дупница“ и „Бобошево“ остава ограничено в двете посоки, а трафикът се пренасочва по обходен маршрут. Днес експерти ще направят оглед на надлеза, който беше обхванат от пожара. Специалисти на Института по пътища и мостове в АПИ и на строителя ще направят анализ до края на деня за това какви ремонтни дейности ще бъдат необходими и съответно какви средства ще бъдат нужни. АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара. 

По-рано днес пред bTV собственикът на пункта за отпадъци обясни, че „нещо запалително“ е хвърлено от магистралата и така е възикнал пожарът. По думите му отпадъци има под надлеза още от 1997 г. и те не са само на фирмата. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: магистрала | Струма | пожар | АПИ | Дупница

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини