Председателят на патентното ведомство се срещна с колегата си от апелативните състави на СЕСИС

Обсъдени бяха и актуални въпроси, като стартиралия наскоро проект за сближаване на практиките СР12

Председателят на Патентното ведомство д-р Петко Николов прие на двустранна среща д-р Теофиле Маргелос, председател на апелативните състави на СЕСИС. Двамата обмениха идеи за посоката на сътрудничество между представляваните от тях структури, обхвата на Стратегически план 2025, в рамките на който ще се развива сътрудничеството между националните ведомства и СЕСИС, професионалното надграждане на компетенцията на експертите по линия на обмена на кадри между двете ведомства, медиацията като възможност за бързо и ефективно разрешаване на спорове по марки и дизайни и др.

Д-р Маргелос (на снимката вдясно) пристигна по покана на Патентното ведомство, за провеждането на семинар „Процедури пред Апелативните състави на EUIPO и съдебна практика“ заедно с г-н Свен Стюрман - председател на втори апелативен състав към СЕСИС и г-н Гордън Хъмфрис - председател на пети апелативен състав към СЕСИС. След двустранната среща делегацията на СЕСИС проведе дискусионна среща с експерти от Патентното ведомство, по време на която бяха представени процедурите по спорове, свързани с марки и дизайни пред двете ведомства.

Обсъдени бяха и актуални въпроси, като стартиралия наскоро проект за сближаване на практиките СР12 Доказателства в производства по спорове, свързани с търговски марки; нови видове марки; алтернативно разрешаване на спорове и редица актуални въпроси.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини