Температурите се оказаха виновни за повдигнатата трамвайна настилка на „Графа“

Проверих, че за температурното разширение се учи в 5-ти клас, коментира столичният зам.-кмет Дончо Барбалов

13:16 10.06.2019
Проблемите с надигната настилка на трамвайното трасе на току-що ремонтираната столична улица „Граф Игнатиев“ се дължат на температурното разширение. Това заяви кметът Йорданка Фандъкова пред журналисти днес, позовавайки се на поискана от инженерите на изпълнителя информация. За проблема алармираха от неправителствената организация „Спаси София“ по-рано през деня.

„Вече не ме интересуват обясненията и оправданията на когото и да било, защото на този обект работят огромни групи от специалисти и накрая продължават да се установяват дефекти“, коментира Фандъкова и допълни, че Столична община ще наложи 280 хил. лв. глоба на компанията изпълнител на ремонта. По нейни думи това няма да е единствената глоба за некачествения ремонт.

„Проверих, че за температурното разширение се учи в 5 клас. Надявам се, че никой от проектанти и изпълнители не е бягал от час“, заяви с ирония зам.-кмета по транспорт Дончо Барбалов. 

Припомняме, че при приемането на ремонта в края на май кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на ремонта заяви, че строителят "Джи Пи Груп" ще бъде глобен, но дефектите няма да бъдат ремонтирани, защото не пречели на цялостното движение. "Улицата няма да се разкопава отново заради няколко накриво наредени плочки", коментира тогава столичният кмет. 

По-късно Столична община наложи глоба от 109 хил. лв. на "Джи Пи Груп" заради лошо качество и констатирани проблеми при ремонта. Гаранцията на ремонта на улица "Граф Игнатиев" е 8 години, а той струваше на данъкоплатците над 24 млн. лв. без ДДС.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | ремонт | Граф Игнатиев | Спаси София | Дончо Барбалов | ограничители

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини