UniCredit обмисля да съкрати 10 хил. души

Планът все още не е окончателен и уволнените може да са по-малко

Снимка: Wikimedia
14:48 22.07.2019
UniCredit обмисля да съкрати хиляди служители и да ограничи оперативните си разходи. Това е част от нов стратегически план на международната банка с корени в Италия, който предстои да бъде представен през декември. Информацията е предоставена на Bloomberg от източници, запознати с темата.

Финансовата институция обмисля да съкрати около 10 хил. души, въпреки че окончателният брой все още се обсъжда и може да е значително по-нисък, казали са източниците на американската телевизия, които са поискали анонимност заради частния характер на обсъжданата тема. По думите им уволнения ще има както в Италия, където банката има най-много служители, така и в други страни. Също така UniCredit може да понижи някои други свои оперативни разходи с до 10%.

Главният изпълнителен директор на банката Жан-Пиер Мустие подготвя своя следващ пакет от цели, след като при предишния тригодишен план успя да осъществи целта за намаляване на разходите и за подобряване качеството на активите. Мустие, който прекара първата половина от мандата си в изчистване на лошите кредити, съкращаване на персонала и укрепване баланса на банката, вече заяви, че очаква да се ускори западът на несъществените операции на банката, да се коригират притежаваните от нея италиански държавни ценни дългови инструменти и да подобри капиталовия си буфер.

Така UniCredit се присъединява към други големи европейски банки, които понижават разходите си и служителите си, за да се адаптират към ниските лихвени проценти, които правят по-трудно за кредиторите да повишават приходите си. По-рано този месец Deutsche Bank обяви, че планира да съкрати 18 хил. души, докато Societe Generale през април обяви планове да съкрати 1600 души в световен план и да излезе от предприятията, които поглъщат много капитал.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: съкращения | уволнения | UniCredit | УниКредит | оптимизация | понижаване на разходите

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини