Заплахите на Тръмп към Китай оскъпиха европейските акции

Същевременно златото успокои възходящото си движение след дългото поскъпване

Снимка: Unsplash
Европейските акции завършиха с повишение във вторник, след като Доналд Тръмп заяви, че спрямо Китай ще бъдат наложени незабавни мита върху стоки за още $300 млрд., ако китайският президент Си Дзинпин не присъства на срещата на Г-20, която ще се проведе този месец. След като немските борси останаха затворени в първия ден от седмицата, във вторник наваксаха изпуснатото, при което бенчмаркът DAX добави почти процент към стойността си до 12155.81 пункта. Лондонският индекс FTSE 100 приключи с повишение от 0.31 на сто до 7398.45 пункта.

След дългото поскъпване цената на златото успокои възходящото си движение, след като инвеститорите започнаха да прибират натрупаните печалби. Това отслаби стойността на ценния метал, който поевтиня с 0.06 на сто до 1326.68 долара за трой унция. Все още нагласите остават позитивни предвид възможно усложняване на търговските отношения между САЩ и Китай. Петролът поевтиня с 0.71% до $53.03 поради несигурността дали OPEC ще ограничи доставките на нефт. Сорта Брент завърши деня при цена от 62.09 долара за барел.

Търговията на щатските пазари позабави темпове, след като натрупа солидни печалби през последните дни. Във вторник  индустриалният индекс Dow Jones изостана с 14.17 пункта до 26048.51. Широкият индекс S&P 500 загуби под половин процент до 2885.72 пункта, за което допринесоха слабите резултати на индустриалния сектор, воден от Raytheon, чийто акции поевтиняха с 5.1 на сто. Nasdaq Composite завърши деня малко под нивото на отваряне до 7822.57 пункта.

В средата на седмицата от 11:15 часа председателят на ЕЦБ Марио Драги ще има публична изява, на която трябва да засегне темата за монетарната политика на ЕЦБ, седмица, след като оповестиха, че ще запазят основната лихва на текущото ниво от 0% до първата половина на 2020 година.

BroadcomBroadcom е един от лидерите в производството на полупроводници, който ще публикува финансовите си отчети за второ фискално тримесечие в четвъртък след затваряне на търговската сесия, при което може да се наблюдава засилен интерес към компанията в петък. На този етап виждаме потвърждение на пробива на тренд линията, след като  цената пробва коригира до нея и отново поема във възходяща посока. Нагласите ни са за развитие на възходящо движение, но трябва да имаме предвид данните от финансовите отчети.

AUD/USDВалутната двойка забави низходящото си движение, но в средносрочен план очакваме да се възстанови низходящото движение към зоната на подкрепа около 0.6550. Не са изключени опити за поскъпване, но цената остава ограничена от зоната на съпротива и 50 периодната средна.

PlatinumЦенният метал все още се намира под 50 дневната средна, което обуславя движение в низходящ тренд, но виждаме сигнали за обръщане на движението и възможно формиране на възходящ импулс, който да тества нивото на съпротива около $850.  Излизането на цената над горната  граница на канала показва активиране на купувачите, докато възходящо пресичане на индикатора Стохастик ни дава сигнал за покупка.

Dow JonesИндустриалният индекс на Америка пое във възходяща посока след формиране на скрита дивергенция, но очакванията ни са да видим забавяне на възходящото движение около зоната на съпротива, където е историческия максимум на индекса. Едва при пробив над психологическата граница при 27000 пункта може да видим формиране на нова възходяща вълна, докато при понижение под 50 седмичната средна се предполага засилване на продажбите.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: ЕС | Китай | САЩ | Доналд Тръмп | търговска война | Си Дзинпин | мита | европейски акции | международни финансови пазари | европейски пазари | митата на Доналд Тръмп

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини