Apple може да забави пускането на първия iPhone 5G

Компанията смята, че заради COVID-19 интересът към новия телефон ще е по-малък, твърдят източници

14:44 26.03.2020
Apple се готви за евентуално забавяне на пускането на първия си iPhone 5G смартфон, тъй като пандемията на коронавирус заплашва глобалното търсене и нарушава графиците за разработка на продукти. Това казаха източници на Nikkei Asian Review, запознати с въпроса. 

Според трима души Apple обсъжда възможността да отложи старта с няколко месеца, в същото време източници от веригата за доставки казват, че практическите пречки също могат да забавят пускането, планирано за септември.

„В допълнение към ограниченията на веригата за доставки, Apple е обезпокоена, че настоящата ситуация значително ще намали интереса на потребителите към смяната на техните телефони, което може да доведе до "хладно" приемане на първия iPhone 5G“, каза един от източниците. 

Сега Apple следи отблизо огнищата в САЩ и Европа, двата ѝ най-големи пазара, които заедно представляват повече от половината от продажбите ѝ, и преценява дали е необходимо забавяне, казаха източниците пред Nikkei.

"Apple ще вземе окончателно решение не по-късно от май, предвид нестабилната ситуация в света", каза друг източник. Компанията отказа да коментира информацията.

Преди това Apple обяви, че някои от нейните магазини могат да бъдат отворени през април. Компанията обяви затварянето на търговските си магазини в Китай на фона на разпространението на коронавирус COVID-19 в началото на февруари. На 14 март всички 42 магазина в страната възобновиха работата си, но други 458 магазина извън Китай бяха затворени.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | забавяне | срок | пускане | iphone 5g